Hned tři překvapení najednou přichystala NADACE AGEL pro děti z Azylového domu Gloria

2. 7. 2020

Poslední červnový den uspořádala NADACE AGEL spolu s Azylovým domem Gloria zahradní slavnost, při které se děti rozloučily s uplynulým školním rokem a přivítaly prázdniny. Odpoledne strávené na prosluněné zahradě azylového domu bylo pro děti výjimečné a plné zážitků, které nemají jinak šanci zažít.

Největší radost přinesli dva terapeutičtí psi Bella a Anička. Děti se dozvěděly mnoho užitečných informací: Jak se k pejskům chovat, kdy je možné je pohladit a jak poskytnout první pomoc. Dozvěděly se, jak pejskové pomáhají v hospicích a nemocnicích. Mohly si poslechnout tlukot jejich srdcí, hladit je a hrát si s nimi.

„Každé dítě touží po zvířecím mazlíčkovi. V azylovém domě bohužel není možné chovat domácí zvířata,“ vysvětluje ředitelka Azylového domu Gloria sestra Imelda. „O to vzácnější pro děti byla tato milá psí návštěva. Na konci se mohlo každé dítě s pejskem vyfotit. Fotky jsme na místě vytiskli, a z oslavy si tak každý odnesl trvalou vzpomínku.“

Velkou radost udělal dětem druhý dárek – knížka podle vlastního výběru. Malým dětem zářily oči nad knižním vydáním omalovánek nebo samolepek, starší spokojeně tiskly v rukou vytouženého Harryho Pottra či Hvězdné války.

Během celého odpoledne si mohli všichni pochutnat na výborném grilovaném pohoštění, které bylo třetím dárkem od NADACE AGEL. Catering na špičkové úrovni zajišťovali kuchaři s praxí v prestižních hotelech a zámeckých restauracích.

„Jsme rádi, že jsme mohli dětem udělat radost. Bylo vidět, jak si i docela obyčejných věcí, jako je knížka a dobré jídlo, váží,“ říká Veronika Dostálová, ředitelka NADACE AGEL.

NADACE AGEL je již čtvrtým rokem patronem Azylového domu Gloria. Podporuje finančně jeho chod a přispívá i jednotlivým rodinám na výdaje, jako jsou léky, školní obědy, školní potřeby či zájmové kroužky. Díky nadačnímu příspěvku vyrazí starší děti za pár dní na letní tábor.

Podpořit rodiny v tísni můžete i vy.

Pomocí Vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• maminkám s dětmi, které nemají kde bydlet, poskytneme azyl
  • obětem domácího násilí zajistíme psychoterapii
  • dětem ze sociálně slabých rodin pořídíme oblečení a školní pomůcky

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)