Rozšířili jsme pomoc cizincům do dvou nových poboček Odboru azylové a migrační politiky MV

3. 6. 2016

Arcidiecézní charita Praha poskytuje nově cizincům asistenci na dvou pražských pobočkách Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Služby jsou poskytovány v rámci projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“, který je spolufinancovaný z programu Ministerstva vnitra „Integrace cizinců 2016“.

Již v předchozích letech jsme mohli díky tomuto projektu poskytovat asistenci cizincům na pracovištích Ministerstva v Mladé Boleslavi a Příbrami a také zajišťovat terénní práci na území Prahy a Středočeského kraje. Nově pomáháme cizincům s vyplněním formulářů, kompletací a kontrolou dokumentace, tlumočením a poradenstvím i na pobočkách v Praze 4-Cigánkova a Praze 3-Koněvova.

„Jsme si jisti, že odborná a bezplatná pomoc bude pro cizince bezpečnou alternativou klientského systému, který zneužívá právě neznalosti jazyka a složité orientace v pobytové agendě cizinců,“ sděluje Pavlína Jilečková ze střediska Migrace, která pracuje v tomto projektu již několik let.