Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří maminky s dětmi v tísni i seniory

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí. Zveřejňujeme diecézní záměry, které budou ze sbírky v pražské arcidiecézi podpořeny.

Zveme také veřejnost na tříkrálový průvod v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v pátek 5. ledna 2018 (pozvánka na Tříkrálový průvod).

Rádi bychom představili čtyři projekty, na které letos vybírají koledníci Tříkrálové sbírky v pražské arcidiecézi. Tzv. diecézní záměry jsou podpořeny vždy 15% částkou z výtěžku sbírky v dané (arci)diecézi. Arcidiecézní charita Praha vybrala následující projekty:

Materiální a potravinová pomoc nejchudším lidem

Materiální a potravinová pomoc nejchudším lidem Je stále více lidí, kteří nemají na jídlo. Málokdo ví, že Charita shání, získává a distribuuje tuny pomoci. Buduje také humanitární sklady, kde může uložit větší množství trvanlivých potravin, oblečení a hygienických potřeb a dalších darů, které může využít pro potřeby lidí v nouzi nebo když nastanou mimořádné události jako třeba povodně. V současné době Arcidiecézní charita Praha vylepšuje a buduje funkční systém materiální a potravinové pomoci, který bude schopný reagovat na žádosti, které průběžně a stále častěji přicházejí.

Azylový dům pro maminky s dětmi v tísni v Brandýse nad Labem

Azylový dům pro maminky s dětmi v tísni v Brandýse nad LabemAzylový dům v Brandýse nad Labem slouží ženám a jejich dětem, když se ocitnou v nepříznivé sociální situaci. Poskytují tu azyl a pomoc při hledání nového zaměstnání, bydlení, případně řešení osobní situace, pomáhají maminkám při výchově a péči o děti. V současné době tu žijí převážně matky s malými dětmi na mateřské dovolené, které se z různých důvodů (opuštění partnerem, dluhy, domácí násilí apod.) ocitly bez přístřeší a hrozí proto umístění jejich dětí do ústavní výchovy. Díky péči tohoto zařízení nemusely být jen za poslední rok umístěny do ústavu děti třiadvaceti maminek.

Vybudování komunitního centra Farní Charity Vlašim

Vybudování komunitního centra Farní Charity VlašimVe Vlašimi slouží Charita lidem už čtvrt století. Všechny její sociální a zdravotní služby jsou roztroušené na několika místech ve městě. Chtějí tu proto vybudovat Komunitní centrum. Svému nápadu říkají „Jedna klika k Charitě“. Vlašimští by rádi koupili a opravili dům. Uspořádali už vlastní sbírku a chtějí požádat o Evropskou dotaci. K tomu ale budou potřebovat peníze na spoluúčast, ke které by měla pomoci i část výnosu letošní Tříkrálové sbírky. V novém domě by vzniklo komunitní centrum pro seniory, nastěhovaly by se sem sociální poradny, středisko domácí péče i administrativní zázemí. Plánují zde i půjčovnu rehabilitačních pomůcek.

Podpora České nemocnice v Ugandě

Podpora České nemocnice v UganděV mrazivém lednovém počasí vybírají koledníci na pomoc také těm nejchudším v daleké a horké Africe. Arcidiecézní charita Praha vybudovala a stále podporuje svého druhu jedinečnou nemocnici v Ugandě. Česká nemocnice sv. Karla Lwangy stojí v kraji Buikwe a loni poskytla péči 20 757 pacientům a hospodařila s rozpočtem 8 320 000 Kč. Příspěvek Arcidiecézní charity Praha činil téměř tři čtvrtiny této sumy. Charita získává finanční prostředky na podporu nemocnice z darů soukromníků i firem, veřejné sbírky, ale také od štědrých dárců Tříkrálové sbírky.

Koledníky Tříkrálové sbírky můžete potkat v ulicích měst a obcí od 1. do 15. ledna 2018. Děkujeme všem ochotným dárcům za jejich dary.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371