„Adoptovaná“ Sandra patří k nejlepším v celé Ugandě

Letošní ugandské „malé maturity“ přinesly překvapení. V celostátní zkoušce na konci druhých ročníků středních škol vynikla „adoptovaná“ Sandra z městečka Katikamu v diecézi Luweero. Její výsledky patřily k nejlepším v celé zemi. Sandra přitom nenavštěvuje prestižní soukromou školu v hlavním městě, ale venkovskou státní školu. Školní poplatky hradí dárce z Česka. Bez jeho podpory by zřejmě Sarah nedokončila ani základní školu.

„Úspěch, kterého Sandra dosáhla, je cílem všech ambiciózních studentů v Ugandě,“ říká Bernadeta Pavlíková, zástupce Arcidiecézní charity Praha v Ugandě. Sandra získala téměř plný počet bodů ve všech předmětech.

„Takový úspěch jsem nečekala. Jsem nadšená,“ svěřuje se Sandra, „státní testy jsou vždy velmi náročné. Navíc, studuji v běžné státní škole. Nejvíc mě těší dobré výsledky z biologie a chemie. Jsou podmínkou k dalšímu studiu medicíny. Mým snem je stát se lékařkou.“

Sandra je nyní místní celebritou. Proslavila svou školu, protože díky jejím výsledkům je teď tato škola známá a uznávaná. Pro ostatní studenty je vzorem.

Sandru nyní čeká druhý stupeň střední školy, který trvá dva roky.  Zůstává na stejné škole. Poté se bude hlásit na univerzitu na pětileté studium medicíny. „Děkuji za podporu, kterou dostávám v programu Adopce na dálku. Díky rodičům, učitelům a pracovníkům programu za podporu,“ vzkazuje šťastná Sandra.

Sandra NassaliSandra s rodiči