„Adoptovaný“ Gordon z Ugandy se stal učitelem. Cílevědomý muž pomáhá druhým

Jedním z úspěšných absolventů programu Adopce na dálku® je Gordon z Ugandy. Vyrůstal v chudé venkovské rodině a od malička se rád učil. Zatímco cílevědomý chlapec snil o vysokoškolském vzdělání, jeho rodiče si lámali hlavu, jak zaplatí výdaje se základní školou. Na pomoc přišel „adoptivní rodič“, pan Daniel z Česka. Jen díky němu mohl Gordon pokračovat ve studiu. Nejprve na základní škole, potom na střední a díky svým vynikajícím studijním výsledkům i na univerzitě.

Za svůj obor si vybral pedagogiku. „Miluju učení,“ říká šťastný absolvent. „Vzdělání je proces učení, který trvá po celý život. Na cestě vzdělání chci pomáhat dalším.“

Krátce po bakalářské promoci získal Gordon zaměstnání na střední škole, kde sám studoval. Vyučuje historii a místní jazyk lugandu. A nezůstává jen u toho. Činorodý muž založil mezi učiteli svépomocnou skupinu, která naspořila peníze na výsadbu eukalyptového sadu. Zemědělství se chce věnovat i soukromě. Už koupil pozemek a chystá se zasázet kukuřici. Po sklizni plánuje založit chov drůbeže. „Zemědělská produkce je šance, jak získat potraviny pro vlastní spotřebu i na prodej,“ líčí svůj záměr pracovitý Gordon. „Chci ušetřit peníze na další studium. Magisterský diplom by mi pomohl zvýšit kvalifikaci a rozšířit obzory.“

Gordon je schopný přiložit ruku k dílu a také má srdce na správném místě. Říká, že sám dostal od pana Daniela velkorysou pomoc, která ovlivnila celý jeho život, a tak i on chce pomáhat. Už ví i komu. Svému mladšímu sourozenci a také potřebným dětem, které potkává ve své učitelské profesi, chce dát šanci, aby i ony mohly studovat a získat lepší perspektivu v životě.

V programu Adopce na dálku® podporují čeští dárci vzdělání nejchudších dětí v rozvojových zemích. Zjistěte, kdo právě teď čeká na podporu.

Chci pomoci

Podpořte pomoc chudým lidem v Ugandě

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat libovolnou částku. Každý dar je důležitý.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Zaplatíme dětem z chudých rodin vzdělání.
  • Zpřístupníme nejchudším lidem lékařskou péči.
  • Zorganizujeme rekvalifikační kurzy pro dospělé.
  • Zajistíme lidem přístup k pitné vodě.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)