Ugandská dívka Zahara získala vzdělání a práci díky českému dárci

Dívka Zahara pochází ze severu Ugandy z kraje Gulu. Život se tady s lidmi nemazlí. Nízké úrody vinou sucha, všudypřítomná chudoba, vzpomínky lidí na povstaleckou Armádu božího odporu Josepha Konyho, která rekrutovala dětské vojáky a zasáhla tvrdě do života místních lidí.

Zahara je sirotek. Oba rodiče podlehli HIV/AIDS. Dívku a její sourozence si vzala do výchovy teta. Z početné rodiny se stala ještě početnější. Nebylo mnohdy ani na jídlo, natož na zdravotní péči či školné.

Mladá švadlena má velké plány

Zahara měla ale štěstí. Díky podpoře programu Adopce na dálku® dokončila základní školu a vyučila se švadlenou. Do začátků dostala od svého českého dárce dokonce šicí stroj a látky. Nabízí svou práci v místní komunitě. Získala pravidelný výdělek a sebevědomí.

Mladá žena má plány do budoucna. Z výdělku si spoří, aby si mohla pořídit další stroje a materiál. Chce vest kurzy šití pro další mladé lidi. Má touhu dál se vzdělávat a dozvědět se víc o módním designu.

Bude pomáhat chudým dětem

„Jsem šťastná,“ napsala nám Zahara. „Jsem vděčná. Dali jste mi vzdělání a příležitost začít pracovat. Děkuji za vaši pomoc a lásku. Kéž bych vám to mohla oplatit. Budu pomáhat potřebným dětem, až ušetřím nějaké peníze. Bůh vám žehnej.“

Zahařin příběh ovlivnil celé její okolí. Naše sociální pracovnice paní Grace z Gulu říká: Když se podívám na život Zahary a její rodiny dříve a dnes, je to obrovskou motivací pro moji práci. To, co Charita spolu se Zahařiným adoptivním” rodičem dokázali, naprosto proměnilo život celé rodiny. Jsem ráda, že jsem k tomu mohla malým dílem přispět a že mohu být součástí Charitní rodiny.”

Podpořte pomoc chudým lidem v Ugandě

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• Zaplatíme nadaným dětem z chudých rodin vzdělání.
  • Zpřístupníme nejchudším lidem lékařskou péči.
  • Zorganizujeme rekvalifikační kurzy pro dospělé.
  • Postavíme studny a dáme lidem pitnou vodu.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)