Pomoc musí člověka posouvat, kdyby byla bezbřehá, je k ničemu

K ohroženým skupinám, kterým se Charita věnuje, patří také vězni. Lidé vykolejení z pobytu za mřížemi a s pošramoceným sebevědomím, kteří hledají svoji další cestu. Mnohdy začínají úplně od nuly, často s dluhy na krku. S bývalými vězni se často setkávají pracovníci azylových domů. „Řada našich klientů má ‚záznam‘, není to nic neobvyklého,“ říká sestra Radima z Azylového domu sv. Terezie v Praze, kde lidem v nouzi poskytují odborné poradenství.

Nízkoprahové denní centrum umožní lidem bez domova přečkat noc na "teplé židli"

Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez přístřeší, které Arcidiecézní charita Praha provozuje v pražském Karlíně, dnes zahájilo v reakci na mrazivé počasí a nedostatek lůžek v noclehárnách krizový provoz. Lidé bez domova zde mohou přenocovat na tzv. teplé židli.

Adventní výzva: Obdarujte o Vánocích ty, kteří jsou v nouzi

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Obdarujte své bližní, kteří jsou v nouzi. Pomozte jim vytvořit nový domov. Obracíme se na vás o pomoc s vybavením nového azylového domu pro lidi bez domova, kteří jsou v seniorském věku nebo trpí zdravotním postižením. Vaše dary využijeme na nákup pračky, sporáku, myčky a nádobí do společné kuchyně. Přispějte, prosíme, na tyto vánoční dárky, aby mohly sloužit už na Štědrý den.

Arcidiecézní charita Praha rozšířila pomoc lidem bez domova

Lidé bez domova jsou v zimě ohroženi na životě a zdraví. Každoročně proto Arcidiecézní charita Praha rozšiřuje svou pomoc, aby lidé bez přístřeší mohli přečkat mrazivé počasí v noclehárně nebo alespoň na „teplé židli“. Tato zimní opatření byla zahájena 1. prosince a potrvají do konce března.

Proti strachu a ponížení. Charita otevřela nové centrum pomoci pro ženy v nouzi

Nové centrum pomoci pro ženy v nouzi založila v Žitné ulici v Praze 1 Farní charita Praha 1-Nové Město ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Praha. V Nízkoprahovém denním centru, jediném svého druhu v České republice, najdou pomoc ženy, které ztratily střechu nad hlavou a ocitly se na okraji společnosti, i ty, kterým sociální vyloučení hrozí. Spolu se sociálními pracovnicemi hledají cestu, jak svou obtížnou situaci řešit.