Netradiční fotbalové utkání

V polovině září se uskutečnil netradiční fotbalový zápas. Utkali se při něm klienti i pracovníci dvou spřátelených zařízení pomáhající lidem bez přístřeší – Azylový dům sv. Terezie a Středisko křesťanské pomoci Horní Počernice.

„Někdy koncem května přišel na poradě nápad zkusit zapojit klienty do některých aktivit, které nesouvisí přímo s provozem zařízení. Jedním z návrhů bylo uspořádat fotbalový zápas,“ říká Miloš Jaroš z Azylového domu sv. Terezie. V srpnu proběhl trénink, který se, díky vstřícnosti nájemce pana Štěpána, konal bezplatně na hřišti Sportovního centra v Běchovicích.

Zápas se uskutečnil za slunečného počasí ve čtvrtek 15. září v areálu počernického azylového domu. Před samotným utkáním se zaměstnancům Azylového domu sv. Terezie věnoval ředitel SKP pan Roman Čepelák. Provedl je celým areálem a seznámil s jeho historií i současným provozem.

Následoval „čestný souboj vedený korektně a s ohledem na zdraví a pohodu zúčastněných“, jak jej označil ředitel Azylového domu sv. Terezie Stanislav Fiala. Po vyrovnaném boji vyhrálo mužstvo klientů a zaměstnanců Azylového domu sv. Terezie, a to těsně, 3 : 2.

„Podobný zápas se konal poprvé,“ říká Stanislav Fiala, „chtěl bych poděkovat našim kolegům ze Střediska křesťanské pomoci Horní Počernice za jejich ochotu a nadšení podniknout společně tuto netradiční akci. Rád bych, aby dnešní zápas nebyl poslední a abychom mohli v budoucnu v podobných setkáních pokračovat třeba i ve spolupráci s dalšími partnerskými organizacemi.“

Netradiční fotbalové utkání, foto Miloš JarošNetradiční fotbalové utkání, foto Miloš JarošNetradiční fotbalové utkání, foto Miloš JarošNetradiční fotbalové utkání, foto Miloš Jaroš